Return to 8 weken

Wat je nodig hebt om mee te doen

De intentie

Wat wil je bereiken?

De intentie om jezelf de tijd te gunnen om 5 dagen in de week te oefenen. Dit doe je maximaal 1 uur per dag. Echter kun je ook kiezen om elke dag te oefenen, ook al is het 1 minuut, je hebt er baat bij.

Het kan zijn dat het niet lukt om te mediteren die dag, bijvoorbeeld omdat je erg druk was. Hoe meer je oefent, hoe meer je uit de training haalt, we gaan samen op zoek naar de ruimte in je schema

De techniek

Tijdens de sessies werken we met een computer, je moet daarmee verbonden zijn met internet, Wifi kan maar een netwerk kabel is beter. Verder gebruiken een webcam en ook een headset of oordopjes zijn aan te raden omdat anders het geluid in een echo terug komt. Oordopjes kunnen die echo voorkomen. De begeleiding die ik geef, klinkt natuurlijk ook beter als ze echt in je oren zitten.

Google Hangouts

Hangouts

Hangouts

Omdat we in een groep mediteren, is het handig dat we elkaar kunnen zien en horen. Google Hangouts biedt deze mogelijkheid. Je hebt hier geen google account voor nodig. verdere systeemeisen lees je op de pagina van google zelf.

[notice]Geen idee hoe je webcam werkt in combinatie met de software die hier besproken wordt? Je krijgt hulp met installeren via de telefoon.[/notice]

De oefeningen

De oefeningen waren vroeger op tape, vervolgens is dit naar cd’s overgezet. Tegenwoordig zijn cd’s ook alweer oud, want er zijn nu geluidsbestanden (bijv. mp3). Deze kan je het beste op je telefoon zetten, omdat je dan altijd kunt mediteren, immers je telefoon heb je vaker bij je! Wanneer je een Iphone hebt, heb je daar natuurlijk Itunes voor nodig. Wanneer je een Android telefoon hebt, kan je deze aansluiten via USB om de bestanden te kopiëren. Het is echter ook mogelijk om via de telefoon de bestanden direct te downloaden. Mocht je hier ondersteuning bij nodig hebben dan zijn wij graag bereid te helpen. Ook werken we in de cursus met een filmpje, om dit te zien is een computer geschikter.

ZZZMeditation helper.

Met behulp van Meditation helper (voor Android) kun je makkelijk zelf mediteren. Het is een timer die je helemaal zelf in kunt stellen. Je kunt er ook een doel bij instellen. Bijvoorbeeld ‘ik wil elke dag 10 minuten mediteren’. Wanneer je dit gehaald hebt, onthoudt de app dit. Als je dit doel de volgende dag weer bereikt, kun je voor jezelf een keten maken. Hoe langer de keten hoe beter hoger ‘je score’.

Insight timer

Insight timer is ook een leuke app en je kunt er ook begeleide meditaties vinden. Je moet wel een account aanmaken, maar het gebruik is gratis. Wel zijn er verschillende opties om te betalen.

Permanent link to this article: https://onlinemindfulness.nl/8-weken/wat-je-nodig-hebt-om-mee-te-doen/